Annonse
00:00 - 05. januar 2018

For en bitte, bitte liten neve dollar

Endelig har den kommet, i alle kanaler: Internasjonalt fredsdiplomati, the movie.

Morgenbladet (kildefoto: Chip Somodevilla / Getty Images og Pixabay)
Annonse

Solen er i ferd med å stige opp bak åskammen. Den dampende heten får luften over den brunsvidde bakken til å dirre. De pæreformede silhuettene av to menn kan skimtes som en kullstifttegning mot den lysnende himmelen. De blå fuglene sirkler utrettelig rundt slagmarken. De kvitrer ustanselig; det forferdelige, gutturale kvitteret til blodtørstige covfefefinker skjærer gjennom samtiden.

De to mennene tar tyve bestemte skritt fra hverandre. Den dramatiske musikken tar en pause. Mennene holder hendene ut til siden, rett over høyre bukselomme. De senker øyenlokkene ned, slik at de så vidt kan skimte hverandres mys. Stillheten trykker. Til og med finkene holder pusten.

Så, idet den første solstrålen treffer dem, tar livet plutselig til igjen. De fører hendene sine lynraskt ned i hylsteret og opp igjen. I hånden har de nå hver sin røde knapp.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.