00:00 - 12. januar 2018

Stjerne støtter fascist

Omstridt: Jair Bolsonaro (til høyre) får støtte av Ronaldinho. Foto: Alex Livesey / Getty Images og Wikimedia

Noen kompaniskap er mer uforståelige enn andre. Like før jul annonserte Ronaldinho, verdensmester for Brasil og superstjerne for Barcelona, at han støttet politikeren Jair Bolsonaro. Afrobrasilianske Ronaldinho vokste opp i fattigdom og var kjent for sin lekne stil på banen, for dribleferdighetene, smilet, humøret og kjærligheten til samba. Den erkekonservative Bolsonaro har bejublet Brasils fascistiske diktatur (1964–1985), sagt at han heller vil se sønnen sin død enn homofil, at svarte demonstranter bør dra tilbake til dyrehagen der de hører hjemme, og at kvinnelige politikere er luddere. Ronaldinho poserte med Bolsonaros bok, og noen kilder hevder han skal stille til valg for partiet hans i hjemstaten Rio Grande do Sul.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse