Annonse
09:45 - 09. februar 2018

Språklige pionerer i norsk forskning

Foto: Hulton-Deutsch Collection / Corbis / Getty Images
Annonse

«OsloMet – Storbyuniversitetet» er nettopp banket gjennom av kongen i statsråd som det nye navnet på Høgskolen i Oslo og Akershus, og allerede ser vi tegn til at rektor Curt Rice er en leder som evner å inspirere hele det akademiske Norge. Først ut er Forskningsselskapet SørVest AS, en ganske ny sammenslutning av blant annet Christian Michelsen Research AS, Uni Research og Agderforskning. Dette selskapet skifter nå navn til – trekk pusten! – «NORCE – A Pioneer within Norwegian Research and Innovation».  Det er konsulentselskapene Haltenbanken og Mannheimer som har kommet opp med det nye navnet, og det opplyses at «NORCE spiller på det engelske «norse» (norrøn) og har klare kulturelle og geografiske referanser til det nordiske og norske.» – Navnet gir oss i assosiasjoner til både noe opprinnelig og til noe fremtidsrettet, moderne og kraftfullt, uttaler styreleder Hans Olav Lindal.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer

«Tanken om humanisten som forvalteren av det som er mykt, dypt og høyverdig, var alltid diskutabel.»