Annonse
00:00 - 05. januar 2018

Optimist på lang sikt

Irans befolkning reiser seg igjen, men målet med demonstrasjonene er uklart, sier advokaten Mohammad Mostafaei, som har bodd i Norge siden 2010.  

Modige demonstranter: Iranere kan få dødsstraff for å protestere i gatene, selv om det ifølge grunnloven er tillatt å demonstrere, sier Mohammad Mostafaei. 
Annonse

– Demonstrasjonene brøt ut i Iran like før nyttår. Hvor startet det, og hvorfor?

– De første demonstrasjonene var i Mashhad, en by nordvest i Iran, som har mange religiøse institusjoner på høyt nivå. Grunnen var økonomi. På samme måte som grunnen til revolusjonen i 1979 var økonomi. Den gangen var sjahen diktator, men den økonomiske situasjonen ble ikke bedre da han mistet makten. Den ble verre. Nå er situasjonen verst. Særlig de fattige har store økonomiske problemer.

– Betyr det at fattige ledet an i starten av demonstrasjonene?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt