Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Lula gir seg ikke

Den tidligere brasilianske presidenten Lula ble onsdag dømt for korrupsjon i andre rettsinstans, men sier han vil stille som presidentkandidat til høsten uansett. 

Full av energi: Lula tapte ankesaken, og fengselsdommen ble forhøyet. Likevel var det ingen slagen mann som møtte sine tilhengere under en demonstrasjon i São Paulo etter rettssaken. Foto: NurPhoto/Getty Images
Annonse

«Jeg kjenner ikke til ordene ‘å gi opp’, og vet ikke hvordan de brukes.» Dette uttalte Brasils ekspresident Luiz Inacio «Lula» Da Silva i et intervju med brasilianske El País rett før ankerettssaken onsdag.

Ante han utfallet? Sannsynligvis. Alle de tre dommerne stemte for å opprettholde avgjørelsen fra laveste rettsinstans, og gikk i tillegg inn for at fengselsstraffen skulle økes fra ni til tolv år. 

Saken er en del av det store korrupsjonsoppgjøret Lava Jato, der flere partier er involvert, i tillegg til selskaper som det statlige oljeselskapet Petrobras og entreprenørselskapet OAS. Lulas sak er komplisert. Den omhandler en luksusleilighet ved havnebyen Santos. Lula skal ha mottatt syv millioner kroner i bestikkelser, i form av oppussing av leiligheten, i bytte mot at OAS skulle få kontrakter fra Petrobras.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt