Annonse
00:00 - 02. februar 2018

Lover revolusjon

Laboratorieaper: De klonede apekattene Zhong Zhong og Hua Hua, Shanghai 22. januar. Foto: Jin Liwang/Xinhua/Polaris
Annonse

Forskere i Shanghai har for første gang klonet apekatter. Metoden er ikke ny, den er i prinsippet den samme forskere i Skottland brukte til å klone den berømte sauen Dolly for 21 år siden. Men dette er første gang forskere har fått det til med apekatter. Teknisk sett er det nå ingenting i veien for å klone mennesker. Ifølge Nature er planen imidlertid å lage en hel haug identiske apekatter som man kan eksperimentere med for å modellere menneskelige sykdommer, gjerne kombinert med genredigeringsteknologi. «Dette innleder en ny æra i biomedisinen», uttaler en av forskerne bak studien, som er publisert i tidsskriftet Cell.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Klassisk musikk fortjener bredde og bør gi lytterne frihet til å velge egne rammer for musikkens opplevelser.»
«Er kjæresten min sitt etiske standpunkt så langt fra mitt eget at vi vil bruke tiden vår på å endre hverandre, eller bør vi slå opp?»
«Vi gjør klokt i å omfavne Plan S som et middel på vei mot kvalitetsmessig bedre forskning.»