Annonse
00:00 - 02. februar 2018

Lover revolusjon

Laboratorieaper: De klonede apekattene Zhong Zhong og Hua Hua, Shanghai 22. januar. Foto: Jin Liwang/Xinhua/Polaris
Annonse

Forskere i Shanghai har for første gang klonet apekatter. Metoden er ikke ny, den er i prinsippet den samme forskere i Skottland brukte til å klone den berømte sauen Dolly for 21 år siden. Men dette er første gang forskere har fått det til med apekatter. Teknisk sett er det nå ingenting i veien for å klone mennesker. Ifølge Nature er planen imidlertid å lage en hel haug identiske apekatter som man kan eksperimentere med for å modellere menneskelige sykdommer, gjerne kombinert med genredigeringsteknologi. «Dette innleder en ny æra i biomedisinen», uttaler en av forskerne bak studien, som er publisert i tidsskriftet Cell.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Derfor undrer jeg meg over at han går til motangrep på meg.