08:35 - 12. januar 2018

Lærdommer fra stormens øye

Arbeiderpartiet skal fra nå gå i bresjen for å bekjempe seksuell trakassering, lover partileder Jonas Gahr Støre.

Krevende uker: Morgenbladets intervju med Ap-leder Jonas Gahr Støre på hans stortingskontor starter med et gjensidig fransk ça va, hvordan står det til, som Støre svarer litt «sånn passe» på. Etter en måned med Giske-saken lover han å gjøre erfaringen til politikk.

– Det er gått en måned siden Dagens Næringsliv først skrev at det var kommet varsler til Ap-ledelsen om nestleder Trond Giske. Hva har du lært denne måneden?

– Jeg har lært hvor viktig det er å ha orden på prosess når noe så alvorlig treffer et parti. Jeg har lært at når presset kommer, er det viktig å stole på eget kompass, og jeg har lært at i en stor organisasjon skal lederen si «jeg», men også sørge for at det er mulig å si «vi». Et parti har stort behov for forankring og forståelse for håndteringen.

– Det virker som om læringskurven var ekstra bratt mellom 21. desember og 2. januar. Etter nyttår fremsto du med en helt annen sikkerhet.

Annonse