Annonse
08:35 - 12. januar 2018

Lærdommer fra stormens øye

Arbeiderpartiet skal fra nå gå i bresjen for å bekjempe seksuell trakassering, lover partileder Jonas Gahr Støre.

Krevende uker: Morgenbladets intervju med Ap-leder Jonas Gahr Støre på hans stortingskontor starter med et gjensidig fransk ça va, hvordan står det til, som Støre svarer litt «sånn passe» på. Etter en måned med Giske-saken lover han å gjøre erfaringen til politikk.
Annonse

– Det er gått en måned siden Dagens Næringsliv først skrev at det var kommet varsler til Ap-ledelsen om nestleder Trond Giske. Hva har du lært denne måneden?

– Jeg har lært hvor viktig det er å ha orden på prosess når noe så alvorlig treffer et parti. Jeg har lært at når presset kommer, er det viktig å stole på eget kompass, og jeg har lært at i en stor organisasjon skal lederen si «jeg», men også sørge for at det er mulig å si «vi». Et parti har stort behov for forankring og forståelse for håndteringen.

– Det virker som om læringskurven var ekstra bratt mellom 21. desember og 2. januar. Etter nyttår fremsto du med en helt annen sikkerhet.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.