Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Er vi immune mot Crispr?

Annonse

En artikkel publisert i nettarkivet Biorxiv (foreløpig uten fagfellevurdering) viser at folk flest kan være immune mot Crispr, genteknologien som etter sigende skal forandre menneskehetens historie. Proteinet Cas9, som brukes som «saks» når Crispr klipper vekk og erstatter gener, kommer nemlig fra en ganske vanlig bakterie som mange av oss har hatt i systemet. Dermed kan vi også ha forsvarsverk som angriper saksen om den kommer inn i oss. Gjør det at teknologien ikke vil fungere? De første kliniske Crispr-studiene på mennesker skal etter planen begynne senere i år. Biologene venter i spenning. Vi også.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

«Det er kvalifisert galt å påstå at Forfatterforeningen ikke kan omgjøre dommene.»
«Poenget var ikke at André Bjerke var frifunnet, men at han slapp ytterligere straff.»
«Kompaniet hevder de har «nye funn» – men i realiteten driver de med systematiske forglemmelser.»