Annonse
09:03 - 26. januar 2018

Blåmandagen derpå

«Det finnes en ukultur » i deler av Høyre, sier Erna Solberg. Hva består den av? Og hvordan kunne den oppstå? Her er syv brikker som sammen kan gi en forklaring.

. .
Annonse

25. november 2017: «Det som har overrasket meg mest, er nok hvor mange steder det ser ut som at ledere ikke har tatt på alvor at det er et lovforbud mot trakassering på arbeidsplassen. Det er et ansvar for ledere å lytte til, reagere og handle når noe slikt meldes», sier statsminister Erna Solberg til NRK. De første metoo-bølgene har truffet norskekysten.

Hun blir spurt om hvorfor det er alvorlig at ledere ikke reagerer. «Det betyr at trakasseringen får fortsette», svarer hun.

21. januar 2018: Det finnes en ukultur «i deler av partiet», sier Erna Solberg på en pressekonferanse søndag kveld. De siste dagene har partiet fått inn 21 varsler om seksuell trakassering mot tolv personer i partiet. Ti av varslene gjelder tidligere leder av ungdomspartiet, Kristian Tonning Riise. Høyre har gått fra å være annerledespartiet med få saker til å «toppe tabellen».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt