00:00 - 22. desember 2017

– Å være «poly» er like viktig for meg som at jeg er kvinne

Drøyt hundre personer er medlemmer av den ferske interesseorganisasjonen PolyNorge.

Lynn Myrdal husker ennå da hun fikk sin første kjæreste som tenåring, for drøyt to tiår siden. Allerede den gangen var hun dypt forelsket og glad i to personer på én gang, men slik hun husker det, måtte hun gjennom en stor og opprivende indre konflikt for å velge én av dem.

– Da tenkte jeg: Det må være noe galt med kjærligheten min.

I dag er Myrdal den første lederen av den ferske interesseorganisasjonen PolyNorge, som ble etablert for ett år siden. Organisasjonen arbeider med å fremme informasjon om relasjonsmangfold, og vokste ut av et uoffisielt nettverk for folk som «er annerledes i et land som tror at det er veldig aksepterende, men som egentlig ikke er det», som Myrdal sier det. I dag har PolyNorge drøyt 100 medlemmer, i tillegg til å drifte en nettside og Facebook-gruppe med over 800 medlemmer.

Annonse