00:00 - 22. desember 2017

Automatisk svar

Fra kontoret: En longitudinell studie av ærlige feriemeldinger fra e-postsystemet.

23. desember: Takk for din henvendelse. Jeg er dessverre på ferie, og sjekker derfor ikke e-post før 2. januar. Om det haster, kan du ta kontakt per telefon. Men helst ikke. Nyt friheten. God jul!

24. desember: Jeg var kanskje litt eplekjekk i går. Jeg sjekker e-post sporadisk, og dersom det er noe som haster, skal jeg få videresendt til noen som kan håndtere det. Men jeg lar meg ikke lure til å begynne å jobbe nå, nei! Nå skal jeg velte meg i kvalitetstid. Fyre i peisen og bake julenek og henge opp vørterkake.

26. desember: Hei igjen. Jeg er bare inne for å sjekke at det ikke er noe galt i oppsettet, for jeg kan ikke se å ha mottatt noen e-poster i dag eller i går. Om du har noen viktige beskjeder til meg er det bare å sende dem, jeg … Det er ikke så mye mer å gjøre her nå.

27. desember: Hallo, noen der? Ikke for å mase, men har du tilfeldigvis noen dokumenter? Det trenger ikke være så langt, bare noe jeg kan se på, bare noe som kan gi meg noe å tenke på, noe som ikke er klementiner, noe som ikke har nisseskjegg, noe som jeg ikke er i slekt med?

Om du har noen viktige beskjeder til meg, er det bare å sende dem, jeg … Det er ikke så mye mer å gjøre her nå.

28. desember: Ingen nye meldinger i dag, heller, ser jeg. Nei da, ikke tenk på meg. I dag har jeg, for fjerde dag på rad, sittet og spist rundt et bord siden frokost. De gode bitene av Kong Haakon er for lengst fortært. Etter mye utprøving har vi konkludert med at akevitt er bedre egnet enn vann til å slukke den infernalske tørsten etter fenalår, pinnekjøtt og saltet ribbefettkake. Er alkohol fettløsende? Og hvorfor skriver ingen til meg?

29. desember: Dag seks. Du lar ikke høre fra deg. Jeg kan ta alt, hører du? Du må da ha noen Excel-ark som skal fargekodes, eller noe.

30. desember: Du holder dem for deg selv, du? Du bare ligger der og mesker deg i reiseregningsskjemaer og fakturagrunnlag og … årsrapporter. Herregud, gi meg en årsrapport! Eller et kapittel. Jeg kan korrekturlese fotnotene. 

31. desember: NÅ HAR JEG RETT OG SLETT LAGET MIN EGEN ÅRSRAPPORT JEG HAHAHAHA

1. januar: Takk for din henvendelse! Jeg er tilbake på jobb i morgen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse