Annonse
00:00 - 15. desember 2017

Høyesterett har talt

Annonse

Ni år er gått siden Stortinget vedtok forbud mot å kjøpe sex, mens det altså ikke er forbudt å selge sex. Denne uken trakk Høyesterett en konsekvens av loven ved å slå fast at dersom en prostituert blir arbeidsufør på grunn av ran under yrkesutøvelsen, får hun ikke erstatning for tapt arbeidsfortjeneste. Syv kvinner hadde reist krav om slik erstatning på 50 000 kroner hver, som ranerne, eller sexkjøperne, så skulle betale. Det slipper de fordi lovgiver, altså Stortinget, «har vurdert prostitusjon som sterkt uønsket», som det heter i dommen, og dersom Høyesterett hadde gått med på erstatningsvern, ville det «bidra til en sterkt uønsket virksomhet».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse