Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Det norske holdningslandskapet

En av tre nordmenn har antimuslimske holdninger. Men hvordan måle en holdning? Vibeke Moe er en av forskerne bak undersøkelsen fra HL-senteret.

Quislings garderobe: Vibeke Moe er stipendiat ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter og har i flere år forsket på antisemittisme i Norge og Europa. Rommet hun er fotografert i var Maria Quislings garderobe da ekteparet Quisling under okkupasjonen bodde i Villa Grande hvor HL-senteret i dag holder til.
Annonse

– La oss først høre hva dere har funnet ut, og så må du forklare hvordan dere har formulert spørsmålene som gjør at dere kan konkludere med at det er så mye fordommer i alle retninger blant oss.

– Det kan vi, men noen av de metodiske tingene blir fort litt kjedelige.

– Litt kjedelig tåler vi, for siden fordommene er så skremmende utbredte, vil man jo gjerne forsøke å skylde i alle fall litt på metoden. Men først funnene i årets undersøkelse, sammenlignet med den dere gjorde i 2012.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.