Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Det vi aldri får vite

Annonse

Helseforskere presses til ikke å forfølge viktige temaer, hevder professoren Aaron E. Carroll, som skriver i New York Times på nett. For eksempel er forskning på effektene av blyforgiftning blitt forsøkt stanset av pågående advokater, betalt av industrien. Også de som vil vurdere virkningen våpen har på folkehelsen er blitt forsøkt stanset, mener han. Professoren trekker særlig frem ernæringsfeltet, der han mener vitenskapsfolk som har vært kritiske til kosttilskudd er blitt utsatt for utmattende og invaderende søksmål for injurier fra helsekostselskaper. «Slike søksmål er alt for vanlige i helseforskning», skriver Carroll.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.