00:00 - 08. desember 2017

Ikke tenk på Facebook

En ny studie er mer skremmende i oppsett enn i konklusjon: To amerikanere, én av dem en Facebook-ansatt, har nemlig studert de Facebook-innleggene som folk skrev, men så ombestemte seg om og valgte å ikke publisere likevel. Det er tåpelig å bli sjokkert, den blå kjempen registrerer selvsagt slike halvkvedede tanker også. Analysen viste blant annet at folk oftere dropper egne publiseringer enn kommentarer til ting som andre har skrevet, og at menn stopper seg selv oftere enn kvinner (men ikke når det gjelder kommentarer, der er selvsensur jevnt fordelt). Så sitter du der og tenker at «nei, fader, den tanken om Kjetil Rolness’ siste var visst ikke gull likevel» – ikke bli overrasket om han plutselig dukker opp i forslagslisten over folk å følge. Lærdommen fikk du i 3. klasse: Kladd et annet sted før du fører inn.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse