Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Maria Berg Reinertsen om bråket i SSB, sesong IV

Hva er verst: at en direktør kjører en etat i grøfta – eller at en minister håndplukker forskere, spør Maria Berg Reinertsen.

Annonse

Denne uken vedtok Stortingets kontrollkomité å innkalle til høring i SSB-saken. Komitémedlemmene vil finne ut om finansminister Siv Jensen har styrt Statistisk sentralbyrå så detaljert at det bryter med statistikkloven. Videre om hun feilinformerte Stortinget et sted på veien mot at Christine Meyer måtte gå av som SSB-sjef fordi departementet ikke ville la henne kaste innvandringsregnskapets far, Erling Holmøy, og 24 andre forskere ut av forskningsavdelingen til SSB.

Eller hva var det egentlig Jensen ikke likte? Og måtte Meyer gå da finansministeren sa hun ikke hadde hennes tillit?

Dette forsøker Jensen å klarlegge i et 169 siders brev til kontrollkomiteen. Svarene er viktige, også for dem som falt av etter andre sesong av Bråket i SSB, der handlingen konsentrerte seg om hvem som er minst troverdig av Siv Jensen og Christine Meyer.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse