Annonse
00:00 - 22. desember 2017

Mohamed Abdi om kriminalitetsstatistikk

SSB-rapporten tar for gitt at kriminelle er menn, skriver Mohamed Abdi.

Annonse

Som en slags tidlig julegave fikk Frp sin rapport om innvandring og kriminalitet levert av SSB. Det skal sies at det ble litt stille fra Frp etter hvert. Kan det være fordi rapporten ikke viste de resultatene partiet egentlig ville ha for å rettferdiggjøre sin politikk?

SSB har laget en viktig rapport, i den forstand at den viser hvor integreringen går bra og hvor den går dårlig.

Det som er nytt med denne rapporten, kontra tidligere SSB-rapporter om samme tematikk, er at den i tillegg til gruppene «innvandrere» og «den øvrige befolkningen» (majoritetsbefolkningen) også ser på en tredje gruppe, nemlig «norskfødte av innvandrere» (tidligere kalt andregenerasjons innvandrere). Når man justerer for alder og kjønn blir andelen gjerningspersoner i de to gruppene «innvandrere» og «norskfødte av innvandrere» henholdsvis 5,8 prosent og 6,8 prosent. For den øvrige befolkningen er andelen gjerningsmenn 4,5 prosent.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Ideer