00:00 - 08. desember 2017

Hardings historie

Rekrutterte russerne Donald Trump allerede på 1980-tallet? Det endelige svaret får vi ikke før Vladimir Putins æra er over, tror journalist Luke Harding.

ALLE VEIER: Langsiktig jobbing mot en rekke mulige kilder er standard modus for russisk etterretning, sier Luke Harding. – Nær sagt alle i Trumps omverden har en eller annen kobling til Russland. Spørsmålet vi må stille oss er hvorfor det er slik, sier han.

Hør mer om Russlands forsøk på å kontrollere Trump på Morgenbladets podkast: 

– Generelt tror jeg Steele-rapporten er korrekt. Hvilket vil si at russerne har bearbeidet og hjulpet Donald Trump i minst fem år, i hvert fall siden han var i Moskva under Miss Universe-konkurransen i 2013, sier Luke Harding.

Harding er journalist for britiske The Guardian, var avisens Russland-korrespondent frem til han ble kastet ut av landet i 2011, og har skrevet en rekke bøker med Russland som tema. Nå er han ute med en ny: Sammensvergelse.

Annonse