00:00 - 22. desember 2017

Da hun møtte ham og ham

Universitetsprofessor Carrie Jenkins lever med både ektemann og kjæreste. Nå har hun skrevet et filosofisk forsvar for flerforhold og håper på seksualpolitisk debatt.

Tresomhet: Carrie Jenkins og de to mennene i hennes liv arbeider alle tre ved samme universitet i Vancouver. Foto: Jimmy Jeong

Da Carrie Jenkins skulle redigere manuset til sin nye bok What Love Is: and what it could be – en teoretisk analyse av begrepet «kjærlighet» og et forsvar for det Jenkins kaller «etisk ikke-monogami» – hadde hun flere gode hjelpere å vende seg til.

Ektemannen, som hun møtte på en konferanse i 2009 og giftet seg med to år etterpå, jobber som filosof ved The University of British Columbia i Vancouver, ved den samme avdelingen der Jenkins selv er ansatt i en prestisjefull stilling som «Canada Research Chair» i filosofi. Han kunne se gjennom definisjoner og argumentasjonsrekker i en tekst som spenner fra Aristoteles via Simone de Beauvoir til moderne evolusjonsteori.

Jenkins’ kjæreste, som hun har vært sammen med i om lag fem år, er på sin side poet og ansatt ved samme universitet som lærer i kreativ skriving. Han kunne gi råd om språk og fremstillingsform i en bok som i ferdig form har det lette, frie humøret som preger tekstene til en egen type angloamerikanske akademikere.

Annonse