Annonse
00:00 - 17. november 2017

Weinstein i akademia

Harvey Weinstein. Foto: Drew Angerer / Getty
Annonse

For å få skikk på universitetene kan det bli nødvendig å ta offentlig avstand til svært fremtredende akademikere. Det skriver professor Graham Towl og rådgiver Kelsey Paske på nettsiden Times Higher Education. De viser til hvordan mektige superstjerner som Harvey Weinstein og Kevin Spacey har mistet posisjon og privilegier på grunn av påstander om trakassering. «I morgen kan det være en fremstående professor vi alle har hørt om», skriver de, og tar til orde for å slutte å beskytte akademikere som bedriver trakassering. Sakene må ut i offentligheten, bare slik kan det tas et ordentlig oppgjør.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse