Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Universitetet med det rare navnet

Annonse

Rektor Curt Rice er en lykkelig mann. Det ligger nå an til at Høgskolen i Oslo og Akershus endelig får bli universitet, etter at Nokut for noen uker siden fastslo at de oppfyller kravene. Men hva skal barnet hete? 200 forslag er blitt diskutert, og nå har lingvisten Rice endelig bestemt seg, melder nettavisen Khrono. Han vil at universitetet skal døpes «OsloMet – Storbyuniversitetet» på norsk og «Oslo Met – Oslo​ ​Metropolitan University» på engelsk. Morgenbladet havner i så fall i en knipe. Språknormen vår tillater nemlig ikke slike krumspring, med store bokstaver inni navn, slik vi også ser i «iPad», YouTube» og «SpareBank 1». Hvis forslaget blir godkjent av høyskolens styre, vil Morgenbladet trolig omtale det nye universitetet som «Oslomet», eventuelt bare «Storbyuniversitetet».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt