Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Følelsesavstanden

Annonse

Jeg føler på en glede, sier folk, jeg kjenner på en redsel, sier folk, når de er glade eller redde. Nå er neste nivå nådd. Det skjedde i Aftenpostens Si;D sist søndag. «Jente (20)» skriver: «Kjære Aksel, jeg føler konstant på en følelse av å være sliten, usikker og lei.» Hun er ikke sliten, usikker og lei, hun føler ikke på slitenhet og så videre, men føler på en følelse av å være sliten og så videre. Vi vet hvem som begynte med dette, altså å få folk til å føle på X i stedet for å være X , det var psykologene, yrkesgruppen som ellers mener nærhet til egne følelser er godt for sinnets helse. Man føler uvegerlig på en følelse av at sjargongen ble utpønsket i et plenum av sleipe psykologer for å folk til å ta avstand fra følelsene og derved øke klientenes antall. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.