Annonse

Annonse

00:00 - 01. desember 2017

Følelsesavstanden

Jeg føler på en glede, sier folk, jeg kjenner på en redsel, sier folk, når de er glade eller redde. Nå er neste nivå nådd. Det skjedde i Aftenpostens Si;D sist søndag. «Jente (20)» skriver: «Kjære Aksel, jeg føler konstant på en følelse av å være sliten, usikker og lei.» Hun er ikke sliten, usikker og lei, hun føler ikke på slitenhet og så videre, men føler på en følelse av å være sliten og så videre. Vi vet hvem som begynte med dette, altså å få folk til å føle på X i stedet for å være X , det var psykologene, yrkesgruppen som ellers mener nærhet til egne følelser er godt for sinnets helse. Man føler uvegerlig på en følelse av at sjargongen ble utpønsket i et plenum av sleipe psykologer for å folk til å ta avstand fra følelsene og derved øke klientenes antall. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse