Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Å sykle for nært solen

Sykkelboble: Det hoper seg opp med kasserte sykler i storbyen Xiamen, sørøst i Kina. Foto: Chen Zixiang/VCG /Getty Images VCG/VCG via Getty Images
Annonse

Deleøkonomi. Sykkel. GPS-tracking! App-basert! Hvordan kan noe som inneholder alle disse ordene ikke fungere i 2017? For to uker siden gikk det kinesiske selskapet Bluegogo heidundrende konkurs. De tilbød sykler man kunne leie for en slikk og ingenting. Når du var ferdig, kunne du bare sette fra deg sykkelen der du ønsket, så kunne andre finne den ved hjelp av en app. Etter konkursen er størrelsen på Kinas sykkeldelings-hybris blitt tydelig: Gatene i landets byer er ifølge avisen the The Guardian proppet fulle med forlatte sykler. I byen Xiamen har en massiv søppelhaug bestående av 80 000 kasserte delesykler blitt avdekket. Det stopper ikke fremtiden! Nylig meldte Radio Nova at det Singapore-baserte selskapet OBike har startet et testprogram for delesykler på Universitetet i Oslo.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.