Annonse
00:00 - 10. november 2017

Lakseoppdrettere forfølges

Annonse

«Et stasi-system» er en overskrift på ilaks.no. Karakteristikken kommer fra lakseoppdretter Ola Braanaas, og det handler om regjeringens nye trafikklyssystem, der vekst i produksjon knyttes til lakselus. Områder med lite lus, får grønt lys og kan vokse. Områder med mye lus, får rødt lys og må bremse. For Braanaas er dette som å være underlagt det østtyske politiet Stasi, sier han til New York Times, referert i ilaks. Et lyspunkt i Braanaas’ tilværelse kan kanskje være at han nå er Sogn og Fjordanes rikeste mann, med en formue på 676 millioner kroner, opp hundre millioner siste år.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.