00:00 - 03. november 2017

Klimakvad

Kanskje kommer klimaapokalypsen, kanskje kommer krigen, kanskje kollapser kongeriket.

Kom krek, kom krabater, kom kjæledyr! Kvitr, kyllinger, kvitr! Foto: Getty Images

Kom kvinner, kom karer! Kom kjerring, kom kader! Kom konger, kom knekter, kom kjøkkenpersonaler! Kom Khalif, kom Kristin, kom Kark, Karoline! Kom kongerikets kvikke kjemioperatører!

Kjemp, kamerater, kjemp kampen! Kverk klimaapati! Konkretiser kravlister! Konstruer kampanjer, katalogiser kommunikeer, knesett krav! Kok kaffe, knus kulden! Klatt knæsje, korallrøde kjempeparoler! Komponer kakofonier kun Krøsus kan kondemnere!

Kompromissene koster. Kullsorte kjegler karbondioksid kveler. Kunngjør karbonavhengighetens konsekvenser! Kapre kanonene, kringsett Kringkastingen! Krev kunnskap, kverk kvidder, kall keiseren kjetter! Kvest kynismen!

Kompromitter karbonmilliardærenes kronasjer, kasserere! Kurater kapitalismekritiske kulturfestivaler, kunstnere! Kondenser kunnskap, klimaforskere! Kjøp kooperativt, konverter kollaboratører, krev kapitulasjon!

Kom krek, kom krabater, kom kjæledyr! Kvitr, kyllinger, kvitr! Kny, karibuer! Kauk, kongeørn! Kakl, kakadue! Klyp, kjære krabbe! Klask, kvite kveite! Krafs, kjeppjagede korsknappraktbiller! Konstruer komplekser, koraller! Kom, krek, kom krabater, kom kjæledyr; kron Kvitebjørn kong Klimakamp!

Knus kullgruven, klem kullarbeideren! Kjøp kvalitet! Kjenn krambua. Kjøp kostbart, kjøp kvelder, kjør karjol, kjenn kaprifol. Koble kyske kamerater, karamelliser kjærlighet. Karesser knehaser, kjakepartier, knopper, kinn! Klem, kos, klin! Koreografer kokhete kjappiser!

Kom kjølemontører, kulturredaktører, krankontrollører! Kom konduktør, kommandør, krematør! Kom kelner, kemner, kaffebrenner! Kom kurvmaker, kringlebaker, karosserimaker! Kom kokforbannede koldjomfruer! Kom korporaler, kom kurvballfruer! Kom, kvalitetssikringskonsulenter, kom kundesenter. Kom kabinpersonaler, kallskapellaner, kontorbavianer!

Kved kvad!

Kom, karbonatomer, kom karbonbaroner, kom klimakannibaler. Kapituler.

Med inspirasjon fra Jon Michelets «Protester! / Powell penetrerer Petersen», trykket i Klassekampen, februar 2003.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse