Annonse
00:00 - 10. november 2017

Falker og droner til Senterpartiet

Annonse

Ingen spørsmål er for dumme! Da Senterpartiet sendte budsjettspørsmål om hvor stor bevilgningen i statsbudsjettet for 2018 må være «hvis andelen beslaglagt øl, vin, sprit og narkotika skal utgjøre hhv 50%, 70% og 100% av totalt ulovlig innført mengde?» fikk embetsverket anledning til å forklare konsekvensene av å kontrollere «alle reisende, transportmidler, containere, brev/pakker og så videre». Blant annet må 366 kilometer grense mot Sverige og Finland stenges fysisk. «Basert på kostnadsanslag for USAs mur mot Mexico kan prisen for Norges del bli alt mellom 120 og 800 milliarder kroner.» Og all post må gjennomlyses og åpnes: «Tolletaten er godt kjent med at smuglere er kreative og oppfinnsomme. Det er derfor ikke usannsynlig at brevdueindustrien vil få en oppsving i et slikt regime. På dette området er det lite erfaring i dag, men man kan håpe at et eventuelt slikt problem kan løses med tollfalker eller droneteknologi.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse