Annonse
00:00 - 24. november 2017

Erna Solberg uttaler seg av og til sjeldent dumt – uten å bli svekket. Pressen har skylden, skriver Aslak Bonde.

Erna Solberg uttaler seg av og til sjeldent dumt – uten å bli svekket. Pressen har skylden, skriver Aslak Bonde.

Erna Solbergs dumme uttalelser tilskrives en omtrentlighet som antagelig er nødvendig i en tid der mange uskrevne regler endres. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Sosionomene er forbannet på statsministeren etter at hun i Stortingets spørretime forrige onsdag innførte uttrykket «sosionomisere» i det politiske vokabular. Det var i et svar til Venstre-leder Trine Skei Grande om ungdomskriminalitet og fattigdom på Tøyen at Erna Solberg sa følgende: «…jeg vil…aldri si at fordi man er fattig, eller har utfordringer, så er kriminalitet akseptabelt – eller sosionomisere det vekk, som jeg pleier å si.»

Det tok ikke lang tid før statsministerens pressetalsmann beklaget «det ubetenksomme ordvalget» på vegne av statsministeren. Dermed var den saken lagt død i riksdekkende medier. Nå må man lese på FriFagbevegelse og på sosionomledernes Facebook-sider at SV-representanten Solfrid Lerbrekk følger opp saken i Stortinget. I et skriftlig spørsmål spør hun statsministeren om hva hun mener med dette uttrykket, og om hun egentlig vet hva sosionomer gjør.

Det kan bli en interessant bortforklaring – spesielt siden statsministeren fortalte Stortinget at hun pleier å bruke dette uttrykket. Kanskje kan hennes svar bli såpass spesielt at mediene begynner å liste opp de andre gangene der statsministeren har vært åpenbart ubetenksom – for ikke å si dum.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt