Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Civita – partner med forbehold

Civita står oppført som partner, men er ikke egentlig partner, og har ingen problemer med Atlas’ klimaskepsis.  

Liberal tankesmie: Vi står på e-postlisten deres, men er ikke «partner» i den norske betydningen av ordet, sier Marius Doksheim, fagsjef i Civita, om tankesmiens forhold til Atlas.
Annonse

– Dere er en av Atlas’ partnere. Hva innebærer det?

– Jeg ser at Atlas lister oss opp som «partner», men den oversikten må nok sees mest som en oversikt over liberale/frimarkedtankesmier i verden. Vi står på e-postlisten deres og får vite om deres aktiviteter og prisutdelinger, men er ikke «partner» i den norske betydningen av ordet. Ansatte i Civita har møtt Atlas-ansatte på ulike konferanser. Tom Palmer, en av Atlas’ ansvarlige for internasjonalt arbeid, har blant annet deltatt på Oslo Freedom Forum et par år. Selv deltok jeg på Liberty Forum i 2010, men har ikke hatt kontakt med organisasjonen etter det, sier Marius Doksheim, fagsjef i Civita.

Atlas-nettverket: De beskyldes for å velte regimer og spre klimaskepsis. Selv hevder de bare å ville bekjempe fattigdom. Les mer om Atlas her.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt