Annonse
00:00 - 03. november 2017

Barnas makt

Foreldrenes sosiale bakgrunn diskuteres lite av barnehageansatte.

Illustrasjon: Morgenbladet
Annonse

– Du har gjort feltarbeid i to barnehager. Hvordan foregikk dette? Satt du i hjørnet med notatboken mens barna lekte?

– Jeg hadde litt annen tilnærming. Jeg er jo førskolelærer, og visste at det vil være problematisk å dra ut i barnehagen og bare posisjonere meg som observatør. Barna ville ikke latt meg gjøre det. De ville ikke bare la meg sitte der, så jeg ble en deltager i observasjonene i stedet, og ble med i leken og aktivitetene. Jeg brukte også videokamera, og filmet leken. Barna fikk også utdelt kameraer for å filme sin egen hverdag.

– Hvorfor fikk de kameraer?

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse