Annonse
00:00 - 10. november 2017

Aslak Bonde: Kampen mot skatteparadiser

Kampen mot skatteparadiser kan være mindre vanskelig enn flertallet av politikerne tror, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Aftenposten og det internasjonale nettverket for gravende journalister (ICIJ) har denne uken publisert masse ny og interessant informasjon om store selskapers og rike menneskers bruk av skatteparadiser. Avisen har antagelig også gitt ny næring til en avmaktsfølelse hos mange. De har lest og hørt om kreativ bokføring i lavskattland i årevis uten at de merker særlig fremdrift i arbeidet med å bekjempe den.

Skattedirektøren og regjeringen har helt sikkert rett i at det nå skjer ganske mye for å minske bruken av skatteparadiser, men tempoet er fortsatt lavt. Det blir nødvendigvis det når man skal prøve å få til internasjonalt samarbeid. Landene som vil minst bestemmer tempoet.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.