Annonse
00:00 - 10. november 2017

Apokalypsens fire jumbojetter

Foto: The National Security Archive
Annonse

Her er noe som kan få deg til å senke skuldrene mens Trump dundrer rundt i Asia. Om sivilisasjonen skulle gå til grunne i en storm av ild og radioaktiv aske, så har USA alt planen klar. De har en flåte bestående av fire spesialbygde jumbojetter som kan holde seg i luften i en uke. Flyene, gitt navnet «Nightwatch», etter Rembrant-maleriet, skal fungere som komandosentral mens helvete foregår nede på bakken. De har åtte kilometer lange antenner hengende etter seg, slik at de kan kommunisere med de andre lykkelige overlevde i atomubåtene, dypt under vann. Når ting roer seg kan flyene lande, antageligvis på restene av en forlatt motorvei. Deretter kan pasasjerene, mette på chillinøtter, tre ut og bygge opp sivilisasjonen igjen. Sånn, nå kan du sove godt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse