Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Skryt med bismak

Foto: John Phillips / Getty Images / Nissan
Annonse

Den franske avisen Le Monde fastslår at Norge er elbilens kongedømme. Avisens journalist har, sammen med 300 andre journalister, vært på Nissan Leaf-lansering i Oslo (bildet), noe som minner om at elbil handler mest om å tjene penger, ikke å redde klimaet. Journalisten lar seg forbløffe av hvor stille det er i Oslos gater, hvor elbilen dominerer, og han lar ordfører Marianne Borgen få skryte av politikken som har bragt oss hit. Men en kritisk røst slår sprekker i kongedømmets klimavennlige glansbilde: Professor Anders Skonhoft ved NTNU påpeker at elbilens bidrag til CO2-kutt er minimal. I 2014 sa Skonhoft til NTNU-avisen Gemini at to tredjedeler av verdens strøm kommer fra fossile brensler, og advarte derfor sterkt mot at verden adopterer Norges elbil-politikk. Men miljøhensyn til side: Forstår ikke Skonhoft hvor fint det blir å sitte på fortauskafé i Paris når byen er inntatt av stillegående elbiler?

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.