00:00 - 20. oktober 2017

Neandertaler-skandale

«Etterlyst: «Eventyrlysten kvinne for å føde neandertaler». Slik lød en overskrift i Daily Mail i 2013. Det var i boken ReGenesis at George Church luftet tanken om å genskape neandertaler-mennesket. «Hvis samfunnet blir komfortabelt med kloning, og kan se verdien av menneskelig diversitet, kan så hele neandertalerskapningen bli klonet av en surrogatmor-sjimpanse eller av en ekstremt eventyrlysten menneskelig kvinne», kunne vi lese der. Dette ble senere tatt opp i et intervju med Der Spiegel som så ble sitert i intervjuer verden over, og Church måtte rykke ut og forklare at han prøvde å drøfte en teknisk mulighet, det var ikke noe han ville eller prøvde å gjøre. Hundrevis av kvinner meldte seg likevel til tjeneste, og fire år senere får han fremdeles av og til e-post fra kvinner som gjerne vil bidra, ifølge etterordet til den nye utgaven av boken ReGenesis.

Illustrasjon: Hermann Schaaffhausen / Wikimedia

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse