Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Med trusler skal meninger fordrives

Voldstrusler mot kontroversielle titler: Akademia, 2017.

Foto: Hulton Archive / Getty Images
Annonse

For noen uker siden publiserte den amerikanske statsviteren Bruce Gilley artikkelen «The case for colonialism» i tidsskriftet Third World Quarterly. En kontroversiell tittel, ja visst, men det er dét den frie akademiske debatt er til for, er det ikke? Kanskje ikke i 2017. Nå er essayet trukket tilbake, med følgende begrunnelse på tidsskriftets hjemmeside: «Tidsskriftets redaktører har etter publiseringen mottatt alvorlige og troverdige voldstrusler» – trusler de skriver er direkte knyttet til essayet. Skjerpings, folkens.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse