00:00 - 20. oktober 2017

Laksedebattens to sider

Hvorfor finnes det en Facebook-gruppe som heter «Villaksens Venner» og en annen som heter «Villaksens Venner.», altså med punktum? Vi hører fra en debattant at gruppen med punktum er oppdrettstilhengere som forsøker å finne feil ved villaksforskning og forvaltning, mens gruppen uten punktum er oppdrettskritikere. I gruppen «Ja til oppdrettslaks og arbeidsplasser på kysten.» (4874 medlemmer, også med punktum) registrerer vi Høyre-politiker Ove Trellevik, lobbyist Frode Reppe og iLaks-redaktør Aslak Berge blant de siste dagenes innlegg. Den alternative gruppen «Ja til oppdrett i lukka anlegg og arbeidsplasser på kysten» (5652 medlemmer, uten punktum) viser bilde av lakseentusiast Arne Hjeltnes med klovnenese.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse