Annonse

Annonse

00:00 - 13. oktober 2017

Kan en lakselobbyist bli inhabil?

Spørsmålet kom opp i Hordaland fylkesting nylig, skriver BA. Kjetil Hestad (Ap) er en eksordfører som siden 2015 har jobbet som «miljø- og samfunnskoordinator» for Lingalaks og Tombre. Han har samtidig fått behandle den nye kystsoneplanen, som selskapene han jobber for, er imot. De har blant annet forsøkt å så tvil om planens grunnlag, ved å bestille en rapport fra lakseindustriens favorittblogger, Jan Arve Gjøvik. Mens Hestad var imot planen, var Ap – som han representerte – for. Ap og fylkeskommunens juridiske ekspert mente Hestad var inhabil, men Høyre, Frp og deler av Sp og Krf mente at han var habil. Og slik ble det.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse