00:00 - 20. oktober 2017

Høyrevridde snøfnugg krenket av dataspill

Et nytt avsnitt i Wolfenstein-serien er på trappene. Dataspillserien ble påbegynt i 1981, og slo gjennom med Wolfenstein 3D fra 1992, det første store skytespillet sett fra førstepersonsperspektiv. Siden har sagaen holdt seg til oppskriften: Spilleren går inn i rollen som den amerikanske agenten B.J. Blazkowicz, som dreper nazistiske soldater.

Ill.: Id software

Det nye i år er at det såkalte alt-right har vendt seg mot spillet. Å drepe nazister er «propaganda», «PK» og «raseforræderi», ifølge disse. Utgiver Id software berømmes av spillmedier for å ikke vike, men heller være enda tydeligere på at spillet deres er mot nazisme. I 2017 er altså antinazisme blitt både «kontroversielt» og «modig».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse