Annonse

Annonse

00:00 - 20. oktober 2017

Her blir det liv

Han vil gjøre virus ufarlig og gjenopplive mammuten. Møt Dr. George Church, mannen som ikke bare vil forandre verden, men selve livet.

Vil forme fremtiden: Bioteknolog og Harvard-professor George Church er involvert i en rekke banebrytende teknologier, fra maskiner som lager kunstig genmateriale til metoder som kan gjøre det mulig å lagre all verdens datainformasjon i en celleklump.

Tenk deg en verden fri for flåttsykdom og malaria, der mennesker ikke kan bli smittet av noe virus, og hvor vi ikke eldes som før. En verden der et hjerte kan dyrkes utenfor kroppen, og høstes når vi trenger det. Der blinde kan få synet tilbake.

Tenk deg en klode hvor mammuten (for et syn!) på ny vandrer over tundraen i Sibir.

Av slike forestillinger renner hjernen over idet vi går inn i glasskledde The New Research Building, den aller største bygningen ved Harvard University i Boston. Det er nemlig slike ting Dr. George Church, som vi skal møte, helt konkret arbeider med å realisere. Vi er på vei inn i et vitenskapelig verksted som spesialiserer seg på nettopp det de fleste andre forskere anser som science fiction eller som umulig.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse