Annonse
00:00 - 27. oktober 2017

Frykter politisk sensur i Storbritannia

Foto: Kongressbiblioteket
Annonse

Et britisk parlamentsmedlem har skrevet brev til ledelsen ved alle britiske universiteter og bedt dem om å oppgi hva de lærer studentene om europapolitikk og brexit, melder The Guardian. Chris Heaton-Harris, som er en såkalt innpisker for det konservative partiet og fra før er kjent som EU-skeptiker, ber samtidig universitetene om å sende ham en liste med navnet på de aktuelle lærerne. «Dette er første steg mot tankepoliti, politisk sensur og nytale,» sier David Green, rektor ved Worcester-universitetet, til The Guardian. Andre sammenligner brevet med den amerikanske senatoren Joseph McCarthy (bildet), han som under den kalde krigen forfulgte personer som var mistenkt for å ha kommunistiske sympatier.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse