Annonse
00:00 - 27. oktober 2017

Frykter politisk sensur i Storbritannia

Foto: Kongressbiblioteket
Annonse

Et britisk parlamentsmedlem har skrevet brev til ledelsen ved alle britiske universiteter og bedt dem om å oppgi hva de lærer studentene om europapolitikk og brexit, melder The Guardian. Chris Heaton-Harris, som er en såkalt innpisker for det konservative partiet og fra før er kjent som EU-skeptiker, ber samtidig universitetene om å sende ham en liste med navnet på de aktuelle lærerne. «Dette er første steg mot tankepoliti, politisk sensur og nytale,» sier David Green, rektor ved Worcester-universitetet, til The Guardian. Andre sammenligner brevet med den amerikanske senatoren Joseph McCarthy (bildet), han som under den kalde krigen forfulgte personer som var mistenkt for å ha kommunistiske sympatier.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt