Annonse
00:00 - 20. oktober 2017

Aslak Bonde om budsjettkranglingen.

Budsjettkrangel om småpenger gjør kampen om de store summene vanskeligere, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Statsminister Erna Solberg virket en anelse overrasket da hun etter én time i onsdagens spontanspørretime i Stortinget fikk et spørsmål om hvorfor hun hadde kuttet støtten til Telefonavisa – en tjeneste der blinde kan ringe et telefonnummer for å få lest opp avisen. Begrunnelsen for å kutte støtten på 600 000 kroner er at det er få som bruker tjenesten og at den er teknologisk utdatert.

Solberg var godt forberedt på å svare på kutt i budsjettstøtte til 4H, Folkehøyskoler, Jussbuss, Jurk, Foreningen ny Rovdyrpolitikk og en rekke andre frivillige organisasjoner, men Telefonavisa? Ikke en gang Blindeforbundet nevnte kuttet i sine første budsjettkommentarer.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.