00:00 - 20. oktober 2017

Aslak Bonde om budsjettkranglingen.

Budsjettkrangel om småpenger gjør kampen om de store summene vanskeligere, skriver Aslak Bonde.

Statsminister Erna Solberg virket en anelse overrasket da hun etter én time i onsdagens spontanspørretime i Stortinget fikk et spørsmål om hvorfor hun hadde kuttet støtten til Telefonavisa – en tjeneste der blinde kan ringe et telefonnummer for å få lest opp avisen. Begrunnelsen for å kutte støtten på 600 000 kroner er at det er få som bruker tjenesten og at den er teknologisk utdatert.

Solberg var godt forberedt på å svare på kutt i budsjettstøtte til 4H, Folkehøyskoler, Jussbuss, Jurk, Foreningen ny Rovdyrpolitikk og en rekke andre frivillige organisasjoner, men Telefonavisa? Ikke en gang Blindeforbundet nevnte kuttet i sine første budsjettkommentarer.

Annonse