00:00 - 27. oktober 2017

Aslak Bonde om allianse mot velferdsprofitører

Skillet mellom privat og offentlig er gjenoppstått som markørsak. Høyrepartiene er på tapende kurs, skriver Aslak Bonde.

Mandag vedtok Senterpartiets landsstyre en uttalelse med kraftig brodd mot private selskaper som tjener godt på å tilby offentlige velferdstjenester. Partiets uttalte mål er nå å begrense deres muligheter til å tjene penger, samt å erstatte noen av dem med offentlige eller ideelle aktører.

Sterke krefter i Sp arbeidet for å få partiet til å mene det samme på landsmøtet i mars, men da la ledelsen all sin tyngde bak et forslag om å utsette saken til etter valgkampen. Det å bli innlemmet i en felles front sammen med SV og Rødt mot de såkalte velferdsprofitørene, ble vurdert som for risikabelt.

Annonse