Annonse
00:00 - 27. oktober 2017

Aslak Bonde om allianse mot velferdsprofitører

Skillet mellom privat og offentlig er gjenoppstått som markørsak. Høyrepartiene er på tapende kurs, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Mandag vedtok Senterpartiets landsstyre en uttalelse med kraftig brodd mot private selskaper som tjener godt på å tilby offentlige velferdstjenester. Partiets uttalte mål er nå å begrense deres muligheter til å tjene penger, samt å erstatte noen av dem med offentlige eller ideelle aktører.

Sterke krefter i Sp arbeidet for å få partiet til å mene det samme på landsmøtet i mars, men da la ledelsen all sin tyngde bak et forslag om å utsette saken til etter valgkampen. Det å bli innlemmet i en felles front sammen med SV og Rødt mot de såkalte velferdsprofitørene, ble vurdert som for risikabelt.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt