15:23 - 15. september 2017

– Tålmodigheten vår er over: Norske oppdrettsselskaper må dra herfra. Nå!

Høvdingen som okkuperer et Marine Harvest-oppdrettsanlegg i Canada har en klar melding til det norske selskapet: – Dere ødelegger livene våre.

Dzawadaenuxw-høvdinger demonstrerer mot lakseoppdrett i Britisk Columbia. Foto: Simon Ager / Sea Shepard

Det pågår i dette øyeblikk en åpen strid mellom norske oppdrettsselskaper i Canada og deler av urbefolkningen – First Nations – som er støttet av miljøvernorganisasjonen Sea Shepherd. Tre av fire oppdrettsselskaper på Canada-kysten har norske eiere: Marine Harvest, Cermaq og Grieg Seafood. Den 23. august gikk en gruppe First Nations til fredelig okkupasjon av Marine Harvests anlegg i Alert Bay. Marine Harvest er verdens største sjømatselskap. Et annet oppdrettsanlegg er også okkupert. Søndag lyktes vi å få en av pådriverne, chief Alfred, i tale:

– Hello Norway.

Annonse