Annonse
00:00 - 29. september 2017

Slotnæs: Vitenskap er minst like mye kritikk som det er bevis.

Alternative fakta finnes alltid, skriver Marit K. Slotnæs.

Annonse

«Hva er det som skjer her, egentlig? La oss se på det en gang til!» Vi har akkurat satt oss i den store salen på Stalheim turisthotell. Deltagerne til årets Skjervheimseminar – det er ingen tilskuere her – er kommet med tog fra Oslo og Bergen. Noen har rukket å bli bilsyke i bussen på den svingete veien fra Voss stasjon og opp til det ærverdige, gamle hotellet, akkurat i tide til å få med seg Roger Strands åpningsforedrag.

Vitenskapsteoretikeren ber oss om å se på tv-intervjuet med Kellyanne Conway i forbindelse med innsettelsen av president Trump – en gang til. Klippet der Conway kommenterer oppmøtet under seremonien og uttaler ordene «alternative facts», er etablert som bevis for at USA er gått inn i «postsannhetens æra». Men hva sier hun faktisk? Og hvor mange har egentlig sett hele intervjuet?

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse