00:00 - 15. september 2017

Seadrill (2005–2017). Det grønne skiftet (2014–2017)

Seadrill er konkurs, men det er likevel ikke John Fredriksens selskap som trenger nekrolog, det er det grønne skiftet.

Fotoillustrasjon: Christian Belgaux. Kildefoto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Tirsdag ettermiddag, amerikansk tid, erklærte John Fredriksens selskap Seadrill seg konkurs. Selskapet, som leier ut oljerigger og boreskip, mangler omkring en milliard dollar for å klare gjeldsforpliktelsene sine. Det blir norgeshistoriens største konkurs, melder Dagens Næringsliv.

Likevel er det rolig. Ingen bilder av hovedeier Fredriksen som rømmer fra journalistene. Ingen sure minoritetsaksjonærer. Som om det ikke betydde noe som helst. Og det gjør det kanskje heller ikke. For det som gikk under tirsdag, var ikke riggselskapet til John Fredriksen, men illusjonen om det grønne skiftet.

 

Annonse