00:00 - 15. september 2017

Midt i marerittet

Naturkatastrofer er ikke bare naturlige.

Når regnet blir hardt: Flommer i Asia har rammet mange millioner mennesker i juli og august, som disse i Mumbai i India, 29. august. Foto: Imtiyaz Shaikh /Anadolu Agency/Getty Images

Katastrofene er over oss. Med store orkaner i Karibia og USA, jordskjelv i Mexico, og enorme flommer i Asia, er flere titalls millioner mennesker påvirket. Flest liv gikk tapt under flommene i Asia i juli og august (Bangladesh, Nepal, India), med mer enn 1200 døde. Redd Barna har anslått at 17 millioner barn trenger beskyttelse, pleie og mat – i India alene. Dessuten er avlinger ødelagt, noe som gir grunn til å bekymre seg over langtidsvirkningene av katastrofene.

Til sammenligning har orkanene i Karibia og USA forårsaket store ødeleggelser, uten at altfor mange mennesker har mistet livet. Det mange er redde for i USA, er en ny «Katrina». Det er gode grunner til at orkanen Katrina i 2005 er blitt stående som selveste mareritt-scenariet. Mer enn 1200 mennesker døde i det som ble USAs verste katastrofe på lang tid.

Annonse