Annonse
00:00 - 29. september 2017

Kvinner kan bare vinne krets

Arkivfoto: Richard Eriksen
Annonse

21 av 25 vinnere av Universitetet i Oslos pris for fremragende forskning er menn. Ingen krise, om vi skal tro rektor Svein Stølen da han snakket med Apollon om saken: «[Vi må] forholde oss til kvalitet, og så må vi ikke se dette som et kretsmesterskap.» For øvrig var to tredjedeler av komiteen som bestemte tildelingen av årets pris – til Thomas Hylland Eriksen – også menn. Men heller ikke det er noe spesielt problem, sier Stølen: «Siden det er et mindretall av kvinner i sektoren, så må vi ikke putte dem inn i alle komiteer, for da rekker de ikke å gjøre faglig arbeid.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Staten har i årevis forfulgt og dømt folk som ikke har gjort seg skyldig i noe ulovlig. Ofrene for den omfattende systemsvikten som er avslørt gjennom den såkalte trygdeskandalen,…»