Annonse
00:00 - 29. september 2017

Kvinner kan bare vinne krets

Arkivfoto: Richard Eriksen
Annonse

21 av 25 vinnere av Universitetet i Oslos pris for fremragende forskning er menn. Ingen krise, om vi skal tro rektor Svein Stølen da han snakket med Apollon om saken: «[Vi må] forholde oss til kvalitet, og så må vi ikke se dette som et kretsmesterskap.» For øvrig var to tredjedeler av komiteen som bestemte tildelingen av årets pris – til Thomas Hylland Eriksen – også menn. Men heller ikke det er noe spesielt problem, sier Stølen: «Siden det er et mindretall av kvinner i sektoren, så må vi ikke putte dem inn i alle komiteer, for da rekker de ikke å gjøre faglig arbeid.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse