00:00 - 01. september 2017

Etisk rensing

Skademelding etter Harvey: Orkanen blåste vekk overbygningen til en avansert konspirasjonsteori.

«Jeg tror ikke på instant karma, men dette føles på en måte som det for Texas.» Det var twittermeldingen som kostet Kenneth Storey, en ung sosiologiprofessor ved University of Tampa i Florida, jobben.

Storey insinuerte at innbyggerne i Houston, Texas, som ofte kalles USAs oljehovedstad, hadde fortjent det de fikk gjennom orkanen Harvey. I intervjuer utdypet Storey hva han siktet til: At texanerne har stemt frem president Trump og det republikanske partiet, som bekjemper klimaforskning og kutter i nødhjelpen.

En skypumpe av motstand reiste seg under emneknaggen #FireKenStorey. En klagestorm raste gjennom universitetets telefonsentraler. Det ble truet med å trekke studenter ut av universitetet, og med dem, skolepengene. Storey havnet på nettsiden «Professor Watchlist», som skal «avsløre og dokumentere professorer som diskriminerer konservative studenter og fremmer venstresidepropaganda i klasserommene».

Annonse

«Høsten 1993 så den nyslåtte sjefredaktør og aviseier Truls Lie og en liten håndfull medarbeidere den første utgaven av den gjenoppstandne kultur- og kommentaravisen Morgenbladet…»