00:00 - 01. september 2017

Aslak Bonde om Sylvi Listhaugs valgkampkupp

Solberg vil, men Støre vil ikke ha Sylvi Listhaug som statsråd. Forskjellen kan avgjøre valget, skriver Aslak Bonde.

Innvandrings og integreringsminister Sylvi Listhaug har kuppet valgkampen. Selv om alle journalister, kommentatorer og politiske motstandere vet at de er med på å spille hennes spill når de omtaler og kritiserer henne, føler de fleste seg tvunget til å gjøre det. Alternativene er ikke der. Prøver man å møte henne med taushet og neglisjering, får tilhengerne hennes bekreftet at det ikke er noen andre enn Sylvi Listhaug som bryr seg om problemene som følger med innvandring.

Sett fra ståstedet til en politisk analytiker er det ikke tvil om at spillet med og rundt Sylvi Listhaug er ukens tema. Hennes mange valgkamputspill, som fikk sitt foreløpig klimaks med tirsdagens tur til Rinkeby i Stockholm, påvirker helt sikkert valgkampen. Det dumme er at det er så vanskelig å si hvordan påvirkning blir. Hun opererer delvis i det samme landskapet og med de samme metodene som har skapt nye politiske virkeligheter i mange andre vestlige land det siste året. Ekspertene hadde i disse landene lite å bidra med før de fikk fasiten i hånd.

Annonse