00:00 - 29. september 2017

Alle presidentens ord

George W. Bush fikk utrettet mer enn Barack Obama. Donald Trump får gjort lite annet enn å hisse på seg folk, sier presidentekspert Justin S. Vaughn.

President-forsker: President Barack Obama stolte ikke på mediene og ga dem lite innsyn, mens president Trump mistror mediene og anklager dem for å drive kampanje mot ham, ifølge førsteamanuensis Justin Vaughn ved Boise State University.

Mens deler av USA er i ruiner etter ødeleggende orkaner og en republikansk helsereform legges død i Kongressen, gjør president Donald Trump som han pleier: Han kaprer medienes dagsorden med kontroversielle utspill. Denne uken ved å lange ut mot spillere i toppligaen i amerikansk fotball fordi de går ned på kne når nasjonalsangen blir spilt (se artikkel på side 4–5).

– President Trump ser ut til å være mer interessert i å ha høyprofilerte konfrontasjoner og å vinne dem, enn han er i å oppnå politiske mål, sier Justin Vaughn, statsviter og førsteamanuensis ved Boise State University i Idaho.

Vaughn har skrevet flere bøker om presidentembetet i USA. Han besøkte nylig Oslo, og sier at det finnes likheter mellom Trump og enkelte av hans forgjengere, men at Trumps presidentskap er noe helt for seg selv:

Annonse