Annonse

Annonse

00:00 - 18. august 2017

Terror i Norge gjorde danskene syke

Terrorangrep påvirker psykisk helse – selv om det foregår i et annet land. I perioden etter terrorangrepet i Norge 22. juli var det en markant stigning i antallet dansker som ble diagnostisert med såkalte belastnings- og tilpasningsreaksjoner, viser forskning fra Institutt for statskunnskap ved Københavns universitet og Institutt for klinisk medisin ved Aarhus-universitet. I løpet av det halvannet året etter angrepene var det 2736 nye slike tilfeller, 16 prosent høyere enn forventet nivå. At en tilsvarende stigning ikke er observert på andre tidspunkter eller for andre diagnoser, indikerer at angrepene var en utløsende faktor, ifølge forskerne.

Annonse

Mer fra Ideer

«Det dreier seg om at vi trenger kompetanse ved norske læresteder som forutsetter språkferdigheter.»
«En anmelder som ikke hadde reagert på det, ville ikke ha gjort jobben sin.»