Annonse
00:00 - 18. august 2017

Terror i Norge gjorde danskene syke

Annonse

Terrorangrep påvirker psykisk helse – selv om det foregår i et annet land. I perioden etter terrorangrepet i Norge 22. juli var det en markant stigning i antallet dansker som ble diagnostisert med såkalte belastnings- og tilpasningsreaksjoner, viser forskning fra Institutt for statskunnskap ved Københavns universitet og Institutt for klinisk medisin ved Aarhus-universitet. I løpet av det halvannet året etter angrepene var det 2736 nye slike tilfeller, 16 prosent høyere enn forventet nivå. At en tilsvarende stigning ikke er observert på andre tidspunkter eller for andre diagnoser, indikerer at angrepene var en utløsende faktor, ifølge forskerne.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.